Történelmi Témapark

Témapark

Interaktív látogatás

/

Témapark

A szombathelyi Történelmi Témapark közel egy hektáron várja kedves látogatóit az antik természettudományok bemutató-parkjaként. Egyedülálló építményei, eszközei, interaktív állandó kiállítása, megfogható, kipróbálható közelségbe hozza azokat a felismert, és hasznosított tanokat, a tudomány, technika csodáit, az ősi anyagok felhasználhatóságát, megformálhatóságát, amelyeket elődeink már hasznosítottak.

Így, az ókorban használatos csigasorokat, (az antik kor emelőgépeit) amelyeket Archimedes is használhatott.

A látogatók valódi körülmények között kísérletezhetnek, próbálkozhatnak a nagyméretű berendezéseken. A berendezett műhelysoron a betérő látogató megismerkedhet a kovács- műhely antik felszerelési tárgyaival, a fémöntés (ón, ólom) korabeli technikájával, a faművesség akkori eszközeivel, valamint a fazekasság műveleteivel. Harci eszközök: nyíl, dárda „kipróbálására”, célra lövésére is lehetőség van a témaparkon belül.

12

A témapark szépségét kiemeli a díszmedence, melyet csodálatos per isztiliu mos, oszlopos lilaakác, valamint fűszer-, gyógynövénykert övez. Érdekesség az idelátogatók számára a kertben felállított két biga (két kerekes szekér), amely hűen tükrözi akkori utazási, szállítási, szokások feltételeit.

A témapark legújabb létesítménye, a 2012 nyarán átadott limes őrtorony. Három emeleti szintje korhűen, berendezve várja a látogatókat.

Kaloda a szombathelyi Történelmi Témaparkban